Виртуальная справочная служба (Российская национальная библиотека)
Организатор проекта - Российская национальная библиотека
ВИРТУАЛЬНАЯ СПРАВОЧНАЯ СЛУЖБА "СПРОСИ БИБЛИОГРАФА"
сегодня задано 8 из 23 возможных || в базе запросов: 53868
Архив виртуальной справочной службы Российской национальной библиотеки "Спроси библиографа"
Просмотр запроса №29819
Какие словари крылатых слов и выражений, изданные на английском языке, вам известны?
Спасибо.
Ответ [2016-08-18 15:01:08] :
Здравствуйте. Предлагаем следующие издания (источники – ЭК РНБ, РГБ):
1. Confucius. The sayings of Confucius : A new transl. of the greater part of the Confucian analects / With introd. a notes by Lionel Giles. – 7th impr. – London : Murray, 1932. – 132 с.
2. Denham M.A. A collection of proverbs and popular sayings relating to the seasons, the weather, and agricultural pursuits; gathered chiefly from oral tradition / By M. A. Denham. – London : Richards, 1846. – IV, 73 с.
3. Gvard?aladze I.S. 500 English proverbs and sayings with their translations and equivalents / Comp. by I. S. Gvafdzhaladze, T. G. Kochinashvili, A. L. Gilbertson. – 5th ed. – M. : Higher school, 1966. – 32 с.
4. Sayings of the week / The Observer; Sel. a. comp. by Valerie Ferguson. – Newton Abbot etc : David & Charles, cop. 1978. – 66 c.
5. The Moen collection of eastern Turki (New Uighur) proverbs and popular sayings / Ed. with transl., notes a. glossary by Gunnar Jarring. – Lund : Gleerup, 1985. – 76 с.
6. The Oxford dictionary of phrase, saying, and quotation / Ed. by Elizabeth Knowles. – [Repr. with corr.]. – Oxford ; New York : Oxford univ. press, 1998. – XVII, 694 с.
7. The Routledge dictionary of Latin quotations : the illiterati's guide to Latin maxims, mottoes, proverbs and sayings / [comp. by] Jon R. Stone. – New York ; London : Routledge, 2005. – XVII, 394 с.
Рубрики каталога: Языкознание -- Общее языкознание -- Словари -- ;