Виртуальная справочная служба (Российская национальная библиотека)
Организатор проекта - Российская национальная библиотека
ВИРТУАЛЬНАЯ СПРАВОЧНАЯ СЛУЖБА "СПРОСИ БИБЛИОГРАФА"
сегодня задано 2 из 23 возможных || в базе запросов: 53882
Архив виртуальной справочной службы Российской национальной библиотеки "Спроси библиографа"
Просмотр запроса №27849
Доброе утро, помогите, пожалуйста, найти иностранные источники литературы, по вопросу формирования коммуникативных способов деятельности у дошкольников. Заранее благодарю
Ответ [2015-11-23 19:07:01] :
Здравствуйте. Предлагаем следующую литературу для начала работы над Вашей темой (источники – БД Sage Journals online, Science direct, Google Scholar):
1. Dukes C. Developing Pre-school Communication and Language / Chris Dukes, Maggie Smith. – London : SAGE, 2007. – 128 p. ; The same [Electronic resource]. – URL: (открыть ссылку) (23.11.2015).
2. Fekonja U. Free play and other daily preschool activities as a context for child's language development / U. Fekonja, L.M. Umek, S. Kranjc // Studia Psychologica. – 2005. – Т. 47, N 2. – С. 103-117.
3. Gretchen A. G. Emotional and behavioral problems of young children: effective interventions in the preschool and kindergarten years / Gretchen A. Gimpel, Gretchen Gimpel Peacock, Melissa L. Holland. – New York : Guilford Press, 2003. – 176 p. ; The same [Electronic resource]. – URL: (открыть ссылку) (23.11.2015).
4. Guralnick M.J. Effects of social setting on the friendship formation of young children differing in developmental status / M.J. Guralnick, J.M. Gottman, M.A. Hammond // Journal of Applied Developmental Psychology. – 1996. – Т. 17, N 4. – С. 625-651 ; Preview [Electronic resource]. – URL: http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0193397396900192 (23.11.2015).
5. Hazen N.L. Preschool peer communication skills: The role of social status and interaction context / N.L. Hazen, B. Black // Child development. – 1989. – С. 867-876 ; The same [Electronic resource]. – URL: http://www.jstor.org/stable/1131028?seq=2#page_scan_tab_contents (23.11.2015).
6. Lau P.W.C. A systematic review of information and communication technology–based interventions for promoting physical activity behavior change in children and adolescents / P.W.C. Lau et al. [Electronic resource] // Journal of medical Internet research. – 2011. – Т. 13, N 3. – URL: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3222183/ (23.11.2015).
7. Mercer N. The quality of talk in children's collaborative activity in the classroom // Learning and instruction. – 1996. – Т. 6, N 4. – С. 359-377.
8. Moss E. Social interaction and metacognitive development in gifted preschoolers / Gifted Child Quarterly. – 1990. – Т. 34, N 1. – С. 16-20.
9. Rimm-Kaufman S.E. Father-school communication in preschool and kindergarten / S.E. Rimm-Kaufman, Y. Zhang //School Psychology Review. – 2005. – Т. 34, N 3. – С. 287-308 ; Preview [Electronic resource]. – URL: http://search.proquest.com/openview/f466997ba4a28e21f6366773c2f9ad81/1?pq-origsite=gscholar (23.11.2015).