Просмотр запроса №52011
Добрый день, прошу помочь найти материалы зарубежных исследований в области электромагнитны полей. Заранее спасибо.
Ответ
[2024-04-14 16:18:36] :
Здравствуйте! Предлагаем список литературы для начала работы над Вашей темой (источники – ЭК РНБ, НЭБ eLibrary, ПС GoogleАкадемия, БД Science Direct,БД ВИНИТИ):
1. A study on exposure to electromagnetic fields from user equipment antennas above 100 GHZ / M. Yao, S.S. Zhekov, Bo. Xu [et. al.] // IEEE Transactions on Electromagnetic Compatibility. – 2023. – Vol. 65, N 5. – P. 1292-1299. – Электрон. копия доступна на сайте науч. электрон. б-ки eLibrary. URL: https://elibrary.ru/item.asp?id=61288514 (дата обращения: 13.04.2024). – Доступ после регистрации.
2. An international collaborative animal study of the carcinogenicity of mobile phone radiofrequency radiation: considerations for preparation of a global project / Y.H. Ahn, K. Imaida, Y.B. Kim [et.al.] // Bioelectromagnitics. – 2022. – Vol. 43, N 4. – P. 218-224. – Электрон. копия доступна на сайте науч. электрон. б-ки eLibrary. URL: https://elibrary.ru/item.asp?id=55470572 (дата обращения: 13.04.2024). – Доступ после регистрации.
3. Bioengineering and biophysical aspects of electromagnetic fields / ed. by Frank S. Barnes, Ben Greenebaum. – [3rd ed.]. – Boca Raton [etc.] : CRC press, cop. 2007. – [32], 440 с. : ил. – Библиогр. в конце гл. – Указ.: с. 431-440. Шифр РНБ: Ик 2007-7/3221
4. Bouzekri A. Mesoscale approximation of the electromagnetic fields / A. Bouzekri, M. Sini // Annales Henri Poincare. – 2021. – Vol. 22, N 6. – P. 1979-2028.
5. Case-control study on occupational exposure to extremely low-frequency electromagnetic fields and association with acoustic neuroma / M. Carlberg, L. Hardell, T. Koppel, M. Ahonen // Environmental Research. – 2020. – Vol. 187. – P. 109621.
6. Effects of pesticides and electromagnetic fields on honeybees: a field study using biomarkers / D. Lupi, M. Colombo, P. Parolini [et. al.] // International Journal of Environment Research. – 2020. – Vol. 14, N 1. – P. 107-122.
7. Flow fields control for bubble refinement by electromagnetic fields / L. Wang, Z. Liu, M. He [et. al.] // Journal of Iron and Steel Research, International. – 2022. – Vol. 29, N 4. – P. 575-587.
8. Guru B.S. Electromagnetic field theory fundamentals / Bhag Singh Guru, H?seyn R. Hiziro?lu. – 2nd ed. – Cambridge [etc.] : Cambridge univ. press, 2004. – XV, 681 p. : ил. – Указ.: с. 671-681. Шифр РНБ: Ик 2005-7/1167
9. Hamnerius Y. Effects of high frequency electromagnetic fields on biological systems : [Diss.] / Yngve Hamnerius. – G?teborg, 1982. – [1], II, 7 л. – (Technical report / School of electrical engineering, Chalmers univ. of technology ; N 120). – Библиогр.: л. 7. Шифр РНБ: P11/3936
10. Koppel T. Safety management of electromagnetic fields in the work environment = Elektromagnetv?ljade ohutusjuhtimine t??kohtadel / Tarmo Koppel ; [Tallinn university of technology]. – Tallinn : TT? press, 2019. – 155 p. : ил., цв. ил. – (Doctoral thesis = Doktorit?? / Tallinn university of technology ; 11/2019 [2585-6898]). – Бибиогр. в конце ст. Шифр РНБ: Ик 2020-7/336
11. Linhares A. Radio-Frequency Electromagnetic Fields: Simultaneous exposure to infinite sources from typical base stations / A. Linhares, A.P. de Azevedo, L.C. Fernandes // IEEE Antennas and Propagation Magazine. – 2022. – Vol 64, N 3. – P. 52-58.
12. Pham H.D. Calculations of electromagnetic fields in longitudinal irregular tem-cells / H.D. Pham, K. Tutting, H. Garbe // Advances in Radio Science. – 2021. – Vol. 19. – P. 49-57.
13. Zhu Y. Multigrid finite element methods for electromagnetic field modeling / Yu Zhu, Andreas C. Cangellaris. – Piscataway (NJ) : IEEE press ; Hoboken (N.J.) : Wiley-Interscience, cop. 2006. – XXVIII, 408 p. : ил. – (IEEE press series on electromagnetic wave theory). – Библиогр. в конце гл. – Указ.: с. 404-408. Шифр РНБ: Ик 2007-7/2983
14. Zygiridis T.T. Regression-based stochastic study of electromagnetic fields due to lightning strikes / T.T. Zygiridis, N.V. Kantartzis, T.D. Tsiboukis // IEEE Transactions on Electromagnetic Compability. – 2019. – Vol. 61, N 5. – P. 1630-1638.
Являясь жителем Санкт-Петербурга, Вы можете обратиться за дополнительной информацией к библиографам РНБ. Вы можете самостоятельно провести дополнительный поиск литературы по интересующей Вас теме в электронной библиотеке eLibrary введя в поисковую строку свои ключевые слова.