Виртуальная справочная служба (Российская национальная библиотека)
Организатор проекта - Российская национальная библиотека
ВИРТУАЛЬНАЯ СПРАВОЧНАЯ СЛУЖБА "СПРОСИ БИБЛИОГРАФА"
сегодня задано 14 из 23 возможных || в базе запросов: 53859
Просмотр запроса №43079
помогите подобрать иностранную литературу на тему "Внутренний контроль качества в медицинской организации" не старше 2018г
Ответ [2021-10-08 16:20:31] :
Здравствуйте. Предлагаем Вам список литературы для начала работы над темой (источники : ЭК научно-технической литературы ВИНИТИ, БД «Medline», НЭБ eLibrary):
1. Assessment of the quality of patient information sheets and informed consent forms for clinical trials at a hospital neurology service / A.G. Jaramillo V?lez, M. Aguas Compaired, M. Granados Plaza and [etc.] // European Journal of Neurology. – 2020. – Vol. 27, N 10. – P. 1825-1831.
2. Butova T.G. Modern technologies in assessing the quality of medical services in the digital society of Russia / T.G. Butova, E.P. Danilina, E.A. Kanyukova //Actual problems of electronic instrument engineering (apeie) – proceedings apeie – 2018 : 14th international scientific- technical conference : in 8 Vol. – Novosibirsk, 2018. – Vol. 1, Part 6. – P. 348-351.
3. Chakraborty S. Bridging hospital quality leadership to patient care quality / S. Chakraborty, Kaynak Hale, Pag?n Jos? A. // International Journal of Production Economics.— 2021. 233. – P. 108010. Связь лидерства по качеству больниц с качеством ухода за пациентами.
4. Changes in Quality of Care after Hospital Mergers and Acquisitions / N.D. Beaulieu, L.S. Dafny, B.E. Landon and [etc.] // N Engl J Med. – 2020. – Vol. 382, N 1(2). – P. 51-59. – Электронная копия доступна в БД Medline. URL: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7080214/ (дата обращения: 08.10.2021).
5. Improving performance of a pharmacy in a Romanian hospital through implementation of an internal management control system / Daina Lucia Georgeta, Sab?u Monica, Daina Cristian Marius and [etc.] // Science of the Total Environment: An International Journal for Scientific Research into the Environment and its Relationship with Man. – 2019. – Vol. 675. – P. 51-61. – Электронная копия доступна в БД ScienceDirect. URL: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0048969719317607?via%3Dihub (дата обращения: 08.10.2021).
6. Kostyrin E.V. Functional Simulation of Medical Organization Management System / E.V. Kostyrin, I.S. Goryunova // Вестник МГТУ им. Н.Э. Баумана. Серия: Приборостроение. – 2021. – № 1. – C. 148-162.
Функциональное моделирование системы управления медицинской организацией.
7. Lincoln E.W. EMS Quality Improvement Programs / E.W. Lincoln, E. Reed-Schrader, J.L. Jarvis // StatPearls [Internet]. Treasure Island (FL): StatPearls Publishing. – 2021. – N 1. – Электронная копия доступна в БД Medline. URL: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK536982/ (дата обращения: 08.10.2021).
8. Listening to the patient voice: using a sentic computing model to evaluate physicians' healthcare service quality for strategic planning in hospitals / Shah Adnan Muhammad, Yan Xiangbin, Tariq Samia, Khan Salim // Quality and Quantity. – 2021. – Vol. 55, N 1. – P. 173-201.
Предлагаемая модель обеспечивает теоретическую основу для формулирования показателей качества для сектора здравоохранения.
9. Li Xiaobing An integrated approach for evaluating hospital service quality with linguistic preferences / Li Xiaobing, He Zhen // International Journal of Production Research. – 2021. – Vol. 59, N 6. – P. 1776-1790.
Комплексный подход к оценке качества больничных услуг.
10. Quality of primary health care in China: challenges and recommendations / X. Li, HM. Krumholz, W. Yip and [etc.] // Lancet. – 2020. – Vol. 395, N 6. – P.1802-1812. – Электронная копия доступна в БД Medline. URL: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7272159/ (дата обращения: 07.10.2021).
11. Shikina I.B. Assessment of the quality of medical care provided to patients in a psychiatric hospital / I.B. Shikina, D.R. Davidov // Вестник Санкт-Петербургского университета (СПбГУ). Медицина. – 2020. – Т. 15, № 4. – С. 274-282.
12. Testing a healthcare provider-patient communicative relationship quality model of pharmaceutical care in hospitals / Wang Dan, Liu Chenxi, Zhang Zinan and [etc.] // International Journal of Clinical Pharmacy. – 2018. Vol. 40, N 3. – P. 617-626.
13. The impact of quality practices and employee empowerment in the performance of hospital units / Y. Metcalf Ashley, Habermann Marco, D. Fry Timothy, K. Stoller James // International Journal of Production Research. – 2018. – Vol. 56, N 18. – P. 5997-6014.
14. [The quality and safety of rendering emergency and urgent medical care in hospitals] / I.V. Ivanov, O.R. Shvabskii, I.B. Minulin and [etc.] // Probl Sotsialnoi Gig Zdravookhranenniiai Istor Med. – 2019. – Vol. 27(3), N 5. – P. 313-319.
Расширить список литературы на иностранных языках Вы сможете самостоятельно в БД Medline по ключевым словам.
Оценка ответа:
оценки отсутствуют
Оцените ответ:
Ваши комментарии для библиографа:
Введите текст на картинке: