Виртуальная справочная служба (Российская национальная библиотека)
Организатор проекта - Российская национальная библиотека
ВИРТУАЛЬНАЯ СПРАВОЧНАЯ СЛУЖБА "СПРОСИ БИБЛИОГРАФА"
сегодня задано 12 из 23 возможных || в базе запросов: 53857
Архив виртуальной справочной службы Российской национальной библиотеки "Спроси библиографа"
Просмотр запроса №35643
Здравствуйте. Прошу подобрать литературу на английском языке по экономической безопасности.
Ответ [2019-01-25 15:18:36] :
Здравствуйте. Предлагаем Вам следующую литературу (источники – ЭК РНБ, БД E-library, ИПС Google Scholar, Google Books):
1. Baimagambetov K.S. Economic security as a basis for the national security of the republic of Kazakhstan // Экономика и социум. – 2014. – № 2-1 (11). – С. 7-11.
2. Bilyk R. Ensuring economic security of the regions: european experience and Ukraine // Eureka: Social and Humanities. – 2016. – N 3 (3). – С. 3-12.
3. Cable V. What is international economic security? // International Affairs. – 1995. – Т. 71, N 2. – С. 305-324.
4. Development gap and economic security in ASEAN / Vietnam acad. of social sciences, Inst. of world economics a. politics ; chief-ed. Nguyen Xuan Thang. – Hanoi : Social sciences publ. house, 2006. – 219 c.
5. Dynan K.E. Changing household financial opportunities and economic security // Journal of Economic Perspectives. – 2009. – Т. 23, N 4. – С. 49-68.
6. Economic security for a better world / Intern. labour office, ILO socio-econ. security progr. – Geneva : Intern. labour office, 2004. – XXV, 450 с. : ил., цв. ил.
7. Economic security problems in the Euro-Atlantic region : (situation analysis findings within the Euro-Atlantic security initiative, Moscow, 29 June 2010) / Inst. of world economy a. intern. relations, Russ. acad. of sciences ; [comp. a. ed. by Irina Kobrinskaya]. – Moscow : IMEMO RAN, 2010. – 69 с.
8. Economic Security: A Guide for an Age of Insecurity / Irv Leveson. – Bloomington : iUniverse, 2011. – 148 p. ; Ibid. [Electronic resource]. – URL: https://books.google.ru/books?id=-4Ti99_chAoC&pg=RA1-PT41&dq=Economic+security&hl=ru&sa=X&ved=0ahUKEwjrutjDzYjgAhUCEywKHQTXAMsQ6AEIOzAD#v=onepage&q=Economic%20security&f=false (25.01.2019).
9. Inglehart R. Economic security and value change / R. Inglehart, P.R. Abramson // American political science review. – 1994. – Т. 88, N 2. – С. 336-354.
10. Maloletko A.N. The economic security of the some public-private partnerships // Contemporary Problems of Social Work. – 2016. – Т. 2, N 2 (6). – С. 44-48.
11. Rejda G.E. Social Insurance and Economic Security / George E. Rejda. – New York : Routledge, 2015. – 432 p. ; Ibid. [Electronic resource]. – URL: https://books.google.ru/books?id=-vUvCgAAQBAJ&printsec=frontcover&dq=Economic+security&hl=ru&sa=X&ved=0ahUKEwjrutjDzYjgAhUCEywKHQTXAMsQ6AEILjAB#v=onepage&q=Economic%20security&f=false (25.01.2019).
12. Soynikov M.A. Some theoretical problems of economic security // Contemporary Problems of Social Work. – 2015. – Т. 1, N 1 (1). – С. 176-183.