Виртуальная справочная служба (Российская национальная библиотека)
Организатор проекта - Российская национальная библиотека
ВИРТУАЛЬНАЯ СПРАВОЧНАЯ СЛУЖБА "СПРОСИ БИБЛИОГРАФА"
сегодня задано 6 из 23 возможных || в базе запросов: 53866
Архив виртуальной справочной службы Российской национальной библиотеки "Спроси библиографа"
Просмотр запроса №31100
Здравствуйте! Подскажите, пожалуйста, иностранных авторов, занимающихся следующей темой: "International legal regulation of tourism in the Arctic and Antarctic"
Ответ [2017-02-13 12:37:45] :
Здравствуйте. Предлагаем Вам следующие статьи (источники – БД Sage journals online, ИПС Google Scholar):
4. Bauer T. Tourism in the Antarctic: opportunities, constraints, and future prospects / T. Bauer. – New York : Routledge, 2013. – 304 p.
5. Davis P.B. Beyond guidelines: a model for Antarctic tourism // Annals of tourism research. – 1999. – Т. 26, N 3. – С. 516-533.
6. Johnston M. E. Polar tourism regulation strategies: controlling visitors through codes of conduct and legislation //Polar Record. – 1997. – Т. 33, N 184. – С. 13-20.
7. Kriwoken L.K. Tourism on ice: environmental impact assessment of Antarctic tourism / Kriwoken L. K., Rootes D. //Impact assessment and project appraisal. – 2000. – Т. 18, N 2. – С. 138-150.
8. Molenaar E.J. Sea-borne tourism in Antarctica: avenues for further intergovernmental regulation // The International Journal of Marine and Coastal Law. – 2005. – Т. 20, N 2. – С. 247-295.
9. Rothwell D.R. The Arctic in International Law: Time for a New Regime? [Electronic resource] // ANU College of Law Research Paper – 2008. – N 08-37. – URL: (открыть ссылку) (12.02.2017)
10. Scott S.V. How cautious is precautious?: Antarctic tourism and the precautionary principle // International and Comparative Law Quarterly. – 2001. – Т. 50, N 04. – С. 963-971.