Просмотр запроса №45041
Вопрос
.
Добрый день. Помогите найти литературу из иностранных источников не позднее 5 лет на тему "Развитие связной речи у младших школьников с задержкой психического развития"
Ответ
[2022-04-17 20:49:37] :
Здравствуйте. Предлагаем небольшой список литературы по Вашему запросу (источники: Google Scholar):
1. Akamoglu Y. Parent-implemented language and communication interventions for children with developmental delays and disabilities: A scoping review / Y. Akamoglu, H. Meadan // Review Journal of Autism and Developmental Disorders. – 2018. – Vol. 5, N 3. – P. 294-309. – Электрон. копия доступна на сайте ResearchGate. URL: (открыть ссылку) (дата обращения: 17.04.2022).
2. Eggers K. Speech disfluencies in children with Down Syndrome / K. Eggers, S. Van Eerdenbrugh // Journal of Communication Disorders. – 2018. – Vol. 71. – P. 72-84.
3. Flynn S. Rethinking debates in narrative methods: Narrative orthodoxy and research challenges with children with intellectual disability // Scandinavian Journal of Disability Research. – 2019. – Vol. 21, N 1. – Электрон. копия доступна на сайте журнала. URL: https://www.sjdr.se/articles/10.16993/sjdr.613/print/ (дата обращения: 17.04.2022).
4. Kjellmer L. Speech and language profiles in 4-to 6-year-old children with early diagnosis of autism spectrum disorder without intellectual disability / L. Kjellmer, E. Fernell, C. Gillberg, F. Norrelgen // Neuropsychiatric disease and treatment. – 2018. – Vol. 14. – P. 2415 – 2427. – Электрон. копия доступна на сайте National Library of Medicine. URL: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6157542/ (дата обращения: 17.04.2022).
5. Marrus N. Intellectual disability and language disorder / N. Marrus, L. Hall //Child and Adolescent Psychiatric Clinics. – 2017. – Vol. 26, N 3. – P. 539-554. – Электрон. копия доступна на сайте National Library of Medicine. URL: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5801738/ (дата обращения: 17.04.2022).
6. McDuffie A. Language disorders in children with intellectual disability of genetic origin // Handbook of child language disorders. – Psychology Press, 2017. – P. 52-81. – Электрон. копия фрагмента доступна в онлайн-библиотеке Google Books. URL: (открыть ссылку) (дата обращения: 17.04.2022).
7. Poli?ensk? K. Receptive language skills in Slovak-speaking children with intellectual disability: Understanding words, sentences, and stories / K. Poli?ensk?, S. Kapalkov?, M. Novotkov? // Journal of Speech, Language, and Hearing Research. – 2018. – Vol. 61, N 7. – P. 1731-1742. – Электрон. копия доступна на сайте ун-та Манчестер. URL: https://www.research.manchester.ac.uk/portal/files/68892658/Polisenska_Kapalkova_Novotkova_accepted_JSHLR.pdf (дата обращения: 17.04.2022).