Просмотр запроса №1064
Вопрос
.
Сленг как часть разговорного английского языка(желательно на английском языке)
Ответ
[2004-11-22 13:35:07] :
Предлагаем выборочный список литературы по Вашей теме (источники: БД по языкознанию ИНИОН РАН, ЭК Библиотеки Конгресса):
1. Green J. The slang thesaurus / J. Green. – London, 1986. – 280 p.
2. Hudson K. A dictionary of the teenage revolution and its aftermath / K. Hudson. – London, 1983. – XXIII, 203 p. – (Macmillan ref. books).
3. Hughes G. Swearing : A social history of foul language, oaths and profanity in English / G. Hughes. – Oxford, 1991. – 283 p.
4. Lewin E. The thesaurus of slang : 150, 000 uncensored contemporary slang terms, common idioms, a. colloquialisms arranged for quick a. easy reference / E. Lewin, A. E. Lewin. – New York; Oxford : Facts on file, 1988. – XII, 435 p. – Bibliogr.: p. 433-435.
5. Studies in slang : In 6 vol. / G. L. Cohen. – Frankfurt a/M.; New York : Peter Lang, 1985-1999.
6. Warren B. Sense developments : A contrastive study of the development of slang senses and novel standard senses in English / B. Warren. – Stockholm, 1992. – II, 192 p.