Просмотр запроса №48444
Вопрос
.
Здравствуйте! Подберите, пожалуйста, иностранную литературу по теме: Подводная сварка с водяной завесой сопла. Запрос № 48379 - это наш. Мы получили очень качественный ответ. Большое спасибо!
Теперь теперь необходимо понять, как там дела за границей.
С огромным уважением.
Теперь теперь необходимо понять, как там дела за границей.
С огромным уважением.
Ответ
[2023-04-16 20:54:49] :
Здравствуйте! Предлагаем выборочный список литературы по теме (источники: ПС Google, Академия Google, БД ВИНИТИ, Science Direct, НЭБ Springer):
1.Comparative Evaluation of Self-Shielded Flux-Cored Wires Designed for High Strength Low Alloy Steel in Underwater Wet Welding: Arc Stability, Slag Characteristics, and Joints' Quality / Qiang Ma, Hongliang Li, Liu Shixiong [et al.] // Journal of Materials Engineering and Performance. – 2022. – Vol. 31, N 7. – P. 5231-5244.
2.Control of the diffusible hydrogen content in different steel phases through the targeted use of different welding consumables in underwater wet welding / Klett Jan, Mattos Isabel B. F., Maier Hans J. [et al.] // Materials and Corrosion. – 2021. – Vol. 72, N 3. – P. 504-516.
3.Effect of gas pressure on the formation mechanism of welds based on local dry underwater welding / Han Leigang, Jiang Donghang, Xu Mengjia [et al.] // ISIJ International. – 2021. – Vol. 61, N 1. – P. 317-325.
4.Effect of pulse current on droplet transfer behavior and weld formation of 304 stainless steel in local dry underwater pulse MIG welding / Haipeng Liao, Wenxu Zhang, Xuyan Li [et al.] // The International Journal of Advanced Manufacturing Technology. – 2022. – Vol. 122, N 2. – P. 869-879. – Электрон. копия доступна на сайте Науч. Электрон. б-ки Springer. URL: https://link.springer.com/article/10.1007/s00170-022-09938-y (дата обращения: 14.04.2023). – Доступ по подписке.
5.Effect of pulse frequency on droplet transfer and weld formation in local dry underwater welding / Zhenmin Wang, Kai Pei, Leigang Han // Journal of Manufacturing Processes. – 2021. – Vol. 68, Part A. – P. 1726-1734. – Электрон. копия доступна на сайте ScienceDirect. URL: https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1526612521004783 (дата обращения: 14.04.2023). – Доступ по подписке.
6.Effect of the welding angle on the porosity of underwater wet welds performed in overhead position at different simulated depths /Ramirez Luna Luis Edmundo, Bracarense Alexandre Queiroz, Pessoa Ezequiel Caires Pereira [et al.] // Journal of Materials Processing Technology. – 2021. – Vol. 294. – P. 117114.
7.Hamasaki M. Underwater Butt Welding of Mild Steel with Water Curtain Type CO2 Arc Welding Method / M. Hamasaki, J. Sakakibara, M. Watanabe // Transactions of the Japan Welding Society. – 1976. – Vol. 6, N 2. – P. 83–89
8.High-quality remanufacturing of HSLA-100 steel through the underwater laser directed energy deposition in an underwater hyperbaric environment / Z.D. Wang, K. Yang, M.Z. Chen [et al.] // Surface and Coatings Technology. – 2022. – Vol. 437. – P. 128370 – Электрон. копия доступна на сайте ScienceDirect. URL: https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0257897222002912 (дата обращения: 14.04.2023). – Доступ по подписке.
9.Induction heating as practical preheating and post weld heat treatment to improve the quality in underwater wet welding of fine grain structural steels with high carbon equivalents / Jan Klett, Oliver Br?tz, Knuth-Michael Henkel, T. Hassel // Welding and Cutting. – 2021. – Vol. 3. – P. 228-234.
10.Investigation of the underwater laser directed energy deposition technique for the on-site repair of HSLA-100 steel with excellent performance / Z.D. Wang, G.F. Sun, M.Z. Chen [et al.] //Additive Manufacturing. – 2021. – Vol. 39. – P. 101884. – Электрон. копия доступна на сайте ScienceDirect. URL: https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S221486042100049X (дата обращения: 14.04.2023). – Доступ по подписке.
11.Microstructure and properties of underwater laser welding of TC4 titanium alloy / Fu Yunlong, Guo Ning, Zhu Baohua [et al.] // Journal of Materials Processing Technology. – 2020. – Vol. 275. – P. 116372.
12.Numerical simulation and experimental verification of droplet transfer during local dry underwater MIG welding process of SUS304 / Haipeng Liao, Wenxu Zhang, Xuyan Li [et al.] // Journal of Materials Research and Technology. – 2022. – Vol. 21. – P. 1960-1973. – Электрон. копия доступна на сайте ScienceDirect. URL: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2238785422015794 (дата обращения: 14.04.2023). – Доступ по подписке.
13.Ogawa Y. Mechanization of Underwater Wet Welding // Very Large Floating Structures
(VLFS '99). –1999. – Vol. 2. – P. 708–716.
14.Repair welding of tubular structures by an underwater low hydrogen wet fillet weld system /
H. Hoffmeister, K. K?ster, T. B?llinghaus, E. Bunes // Welding of Tubular Structures: proceedings of the Second International Conference. – Boston. – 1984. – P. 145 –150. – Электрон. копия доступна на сайте ScienceDirect. URL: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B9780080311562500099 (дата обращения: 14.04.2023). – Доступ по подписке.
15.Underwater Laser Welding /Cladding for High-performance Repair of Marine Metal Materials: A Review / Sun G., Wang Z., Lu Y. [et al.] // Chinese Journal of Mechanical Engineering. – 2022. – Vol. 35, N 1. – P.5. – Электрон. копия доступна на сайте Науч. Электрон. б-ки Springer. URL: https://link.springer.com/article/10.1186/s10033-021-00674-0 (дата обращения: 14.04.2023). – Доступ по подписке.
Являясь жителем Санкт-Петербурга, Вы можете обратиться за дополнительной информацией к библиографам РНБ.
(VLFS '99). –1999. – Vol. 2. – P. 708–716.