Просмотр запроса №37036
Вопрос
.
Здравствуйте,хотел бы узнать.Есть ли у вас иностранные научные статьи по стоматологии
на тему " Компьютерная томография Височно-нижнечелюстного сустава"
Ответ
[2019-09-04 22:07:27] :
Здравствуйте. Предлагаем Вам список литературы для начала работы над темой (источники : БД «Medline», БД «ScienceDirect»):
1. 18F-NaF PET/CT for the evaluation of temporomandibular joint disorder / M. S. Suh [et al.] // Clin. Radiol. – 2018. – Vol. 73, N 4. – P. 414.e7-414.e13. – Электронная копия доступна в БД ScienceDirect. URL: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0009926017305275?via%3Dihub (дата обращения: 04.09.2019). – Режим доступа: для авторизир. пользователей.
2. CT and MR findings in synovial chondromatosis of the temporo-mandibular joint: our experience and review of literature / L. Testaverde [et al.] // Eur. J. Radiol. – 2011. – Vol. 78, N 3. – P. 414-418. – Электронная копия доступна в БД ScienceDirect. URL: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0720048X09006445?via%3Dihub (дата обращения 04.09.2019). – Режим доступа: для авторизир. пользователей.
3. Hammer M. R. Imaging of the Pediatric Temporomandibular Joint / M. R. Hammer, Y. Kanaan // Oral. Maxillofac. Surg. Clin. North Am. – 2018. – Vol. 30, N 1. – P. 25-34.
4. Impact of routine open-mouth osseous temporomandibular joint tomography on diagnosis and therapeutic options / А. A. Al-Ekrish [et al.] // Oral. Surg. Oral. Med. Oral. Pathol. Oral. Radiol. – 2017. – Vol. 123, N 4. – Р. 508-514. – Электронная копия доступна в БД ScienceDirect. URL: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2212440317300068?via%3Dihub (дата обращения 04.09.2019). – Режим доступа: для авторизир. пользователей.
5. Intraoperative imaging and navigation with mobile cone-beam CT in maxillofacial surgery / Q. Goguet [et al.] // Oral. Maxillofac. Surg. – 2019. – May 16. – [Epub ahead of print]. (Intraoperative CBCT raises the problems of radiation exposure and increased operating time. However, it represents a useful imaging tool and a navigation system in complex situations as osseous dysplasia and surgery of the temporo-mandibular joint). – Электронная копия доступна на платформе SpringerLink. URL: https://link.springer.com/article/10.1007%2Fs10006-019-00765-2 (дата обращения 04.09.2019). – Режим доступа: для авторизир. пользователей.
6. Ma R. H. The detection accuracy of cone beam CT for osseous defects of the temporomandibular joint: a systematic review and meta-analysis / R. H. Ma, S. Yin, G. Li // Sci Rep. – 2016. – N 6. – Р. 34714. – Электронная копия доступна в БД Medline. URL: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5052594/ (дата обращения 04.09.2019). – Режим доступа: для авторизир. пользователей.
7. MRI and CBCT image registration of temporomandibular joint: a systematic review / M. A. Al-Saleh // J. Otolaryngol. Head Neck Surg. – 2016. – Vol. 45, N 1. – P. 30. – Электронная копия доступна в БД Medline. URL: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4863319/ (дата обращения 04.09.2019). – Режим доступа: для авторизир. пользователей
8. MRI of the temporo-mandibular joint: which sequence is best suited to assess the cortical bone of the mandibular condyle? A cadaveric study using micro-CT as the standard of reference / C. A. Karlo [et al.] // Eur. Radiol. – 2012. – Vol. 22, N 7. – P. 1579-1585. – Электронная копия доступна на платформе SpringerLink. URL: https://link.springer.com/article/10.1007%2Fs00330-012-2391-8 (дата обращения 04.09.2019). – Режим доступа: для авторизир. пользователей.
9. Stress distribution in the temporo-mandibular joint discs during jaw closing: a high-resolution three-dimensional finite-element model analysis / C. Savoldelli [et al.] // Surg. Radiol. Anat. – 2012. – Vol. 34, N 5. – P. 405-413. – Электронная копия доступна на платформе SpringerLink. URL: https://link.springer.com/article/10.1007%2Fs00276-011-0917-4 (дата обращения 04.09.2019). – Режим доступа: для авторизир. пользователей.
10. Tamimi D. Temporomandibular Joint Imaging / D. Tamimi, E. Jalali, D. Hatcher // Radiol. Clin. North Am. – 2018. – Vol. 56, N 1. – P. 157-175. (Radiographic imaging).