Просмотр запроса №31976
Вопрос
.
Добрый день! Помогите, пожалуйста, с литературой строго на английском языке о жанре эссе (essay) как о жанре публицистики.
Ответ
[2017-05-25 13:00:10] :
Здравствуйте. Предлагаем Вам следующую литературу (источники – БД Sage Journals, Jstor, E-library, ИПС Google Академия):
1. Biggs J. Approaches to learning and to essay writing // Learning strategies and learning styles. – Springer US, 1988. – С. 185-228.
2. Bruce I. Textual and discoursal resources used in the essay genre in sociology and English // Journal of English for Academic Purposes. – 2010. – Т. 9, N 3. – С. 153-166.
3. Chadbourne R. M. A puzzling literary genre: comparative views of the essay //Comparative literature studies. – 1983. – Т. 20, N 2. – С. 133-153.
4. Dudley-Evans T. The teaching of the academic essay: Is a genre approach possible // Genre in the classroom: Multiple perspectives. – New Jersey, 2002. – С. 225-235 ; Ibid. [Electronic resource]. – URL: (открыть ссылку) (24.05.2017).
5. Hyland K. A genre description of the argumentative essay // RELC Journal. – 1990. – Т. 21, N 1. – С. 66-78.
6. Hyland K. A genre description of the argumentative essay // RELC Journal. – 1990. – Т. 21. – N 1. – С. 66-78 ; Ibid. [Electronic resource]. – URL: http://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/003368829002100105
7. Lane Kauffmann R. The skewed path: essaying as un-methodical method // Diogenes. – 1988. – Т. 36, N 143. – С. 66-92.
8. Maingueneau D. Analysis of an academic genre // Discourse Studies. – Vol. 4, 3. – P. 319-341.
9. Gardner S. A classification of genre families in university student writing / S. Gardner, H. Nesi // Applied linguistics. – 2013. – Т. 34, N 1. – С. 25-52.