Просмотр запроса №30159
Вопрос
.
Добрый день, подскажите англоязычную литературу по теме "Социалистический урбанизм в период Оттепели"
Ответ
[2016-10-14 20:49:57] :
Здравствуйте. Предлагаем Вам следующую литературу (источники – БД Sage Journals online, Google Scholar, Google Books):
1. Bernhardt C. Planning Urbanization and Urban Growth in the Socialist Period: The Case of East German New Towns, 1945-1989 // Journal of Urban History. – 2005. – Vol. 32, 1. – P. 104-119.
2. Cinis A. Perfect representations of soviet planned space: mono?industrial towns in the Soviet Baltic Republics in the 1950s–1980s / Cinis A., Dr?mait? M., Kalm M. //Scandinavian Journal of History. – 2008. – Т. 33, N 3. – С. 226-246 ; Ibid. [Electronic resource]. – URL: http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/03468750802079409 (14.10.2016).
3. Diener A.C. From Socialist to Post-Socialist Cities: Cultural Politics of Architecture, Urban Planning, and Identity in Eurasia / Alexander C. Diener, Joshua Hagen. – New York : Routledge, 2016. – 208 p. ; Ibid. [Electronic resource]. – URL: http://books.google.ru/books?id=kof7CwAAQBAJ&pg=PA8&dq=Urbanism+USSR++Khrushchev&hl=ru&sa=X&ved=0ahUKEwiH7IKlndrPAhUiEpoKHXOgBRU4ChDoAQhNMAY#v=onepage&q=Urbanism%20USSR%20%20Khrushchev&f=false (14.10.2016).
4. Hatherley O. Landscapes of Communism: A History Through Buildings / Owen Hatherley. – New York : New Press, 2016. – 624 p. ; Ibid. [Electronic resource]. – URL: http://books.google.ru/books?id=rhTfCgAAQBAJ&pg=PA75&dq=Urbanism+USSR++Khrushchev&hl=ru&sa=X&ved=0ahUKEwiH7IKlndrPAhUiEpoKHXOgBRU4ChDoAQhFMAU#v=onepage&q=Urbanism%20USSR%20%20Khrushchev&f=false (14.10.2016).
5. Melvin N. Soviet Power and the Countryside: Policy Innovation and Institutional Decay / N. Melvin. – New York : Palgrave macmillan, 2003. – 279 p. ; Ibid. [Electronic resource]. – URL: http://books.google.ru/books?id=4U-EDAAAQBAJ&printsec=frontcover&hl=ru&source=gbs_ge_summary_r&cad=0#v=onepage&q&f=false (14.10.2016).
6. Reid S.E. The Khrushchev Kitchen: Domesticating the Scientific-Technological Revolution // Journal of Contemporary History. – 2005. – Vol. 40, 2. – P. 289-316.
7. The Socialist Car: automobility in the Eastern Bloc / Lewis H. Siegelbaum. – Cornell University Press, 2013. – 256 p.
Являясь жителем Петербурга, Вы можете обратиться за дополнительной информацией к библиографам РНБ.