Просмотр запроса №10513
Вопрос
.
Англоязычная монография по биологии (физиологии) пептидов.
Ответ
[2009-05-25 16:00:54] :
Здравствуйте. Предлагаем Вам краткий список литературы по теме ( источник – ЭК РНБ ):
1.Allen Geoffrey. Sequencing of proteins and peptides / G. Allen. – Amsterdam etc. : Elsevier : North-Holland biomed. press, 1981. – XVIII, 327 с. – (Laboratory techniques in biochemistry and molecular biology ; Vol. 9). – Библиогр.: с. 299-318. – Шифр РНБ: Бл01 Д-3/102.
2.Immunobiology of proteins and peptides VIII : Manipulation or modulation of the immune response : [Proc. of the Eighth Intern. symp., held Nov. 16-20, 1994, in Pio Rico, Arizona] / Ed. by M. Zouhair Atassi a. Garvin S. Bixler, jr. – New York; London : Plenum press, cop. 1995. – XI, 275 c. – (Advances in experimental medicine a. biology ; Vol. 383). – Библиогр. в конце докл. Шифр РНБ: Мд11 Д-7/740.
3.Johansson H. Cell-penetrating peptides in protein mimicry and oligonucleotide delivery: applications and mechanisms: [doctoral thesis] / Henrik Johansson. Stockholm: Stockholm univ., 2008. – 121 с. – Библиогр. в конце разд. Шифр РНБ: Ик 2009-7/608.
4.Natriuretic peptides : the hormones of the heart / Aldo Clerico, Michele Emdin (eds.); forew. by Luigi Donato. – Milan [etc.]: Springer, cop. 2006. XIV, 184 с. – Библиогр. в конце гл. – Указ.: с. 179-184. Шифр РНБ: Ик 2007-7/3348.
5.Ohman Anders. Solution structures of biologically active peptides, studies by CD and NMR spectroscopy : Akad. avh. / By Anders Ohman. – Stockholm : Stockholm univ. Dep. of biophysics, 1996. – 114 c. – Библиогр. в конце разд. – Шифр РНБ: Бл01 Д-7/617.
6.Oligonucleotide, antibody and peptide therapeutics: Authoritative rev. covering all aspects from design to the clinic / Ed. by John Goodchild & Patrick L. Iversen. – London: Thomson, 2004. – [4], 113-227 c. – (Current opinion in molecular therapeutics, 1464-8431; Vol. 6, N 2). – Библиогр. в конце ст. Шифр РНБ: P17/1295.
7.Pseudo-peptides in drug discovery / Peter E. Nielsen (ed.). – Weinheim: Wiley-VCH, cop. 2004. – XII, 244 с. – Библиогр. в конце гл. – Указ.: с. 241-244. Шифр РНБ: Ик 2005-7/977.
8.Stimulants and other drugs of abuse and their effects on neuropeptides and the peptidergic systems [Symp. held] June 27-28, 2002, Marco Island, Florida, USA / Symp. ed. Rao S. Rapaka a. Frank Porreca. – Amsterdam etc.: Elsevier, 2003. – [5], 643- 822 c. – (Life sciences, 0024-3205; Vol.73, N 6). Библиогр. в конце докл. Шифр РНБ: P16/1299.
9.VIP, PACAP, and related peptides: from gene to therapy / [... the 7th Intern. symp. on VIP, PACAP, a. related peptides, held on Sept. 11-14, 2005, in Rouen, France]; ed. by Hubert Vaudry a. Marc Laburthe. – Boston (Mass.): Blackwell publ., 2006. – XXI, 633 c. – (Annals of the New York academy of sciences, 0077-8923; vol. 1070). – Библиогр. в конце докл. – Указ.: с. 629-633. Шифр РНБ: P7/207.
10.Zbigniew Zybrzycki I. The structure of adipokinetic peptides – quantum mechanics, NMR and molecular mechanics approach / Igor Zbigniew Peptide solvation and H-bonds / ed. by Robert L. Baldwin, David Baker. – Amsterdam [etc.]: Elsevier, cop. 2006. – XII, 300 c. – (Advances in protein chemistry, 0065-3233; vol. 72). – Библиогр. в конце ст. – Указ.: c. 275-300. Шифр РНБ: P7/1885.
Более полный список Вы можете составить, обратившись к библиографам-консультантам по медико-биологической литературе в Главном и/или в Новом здании нашей библиотеки.