Просмотр запроса №41638
Вопрос
.
Здравствуйте! Подскажите пожалуйста иностранные источники по теме "Развитие эстетических чувств детей старшего дошкольного возраста в процессе ознакомления с портретной живописью."
Ответ
[2021-03-24 14:11:49] :
Здравствуйте. Предлагаем следующие публикации (источники – БД JStor, ИПС Google Scholar):
1. Angela Eckhoff А. Using Games to Explore Visual Art with Young Children // Young Children. – 2010. – Vol. 65, N 1. – P. 18-22.
2. Chang E. Three approaches to teaching art methods courses: child art, visual culture, and issues-based art education / Eunjung Chang, Maria Lim, Minam Kim // Art Education. – 2012. – Vol. 65, N 3 (May). – P. 17-24.
3. Children and Their Art: Methods for the Elementary School / Al Hurwitz, Michael Day. – Harcourt Brace Jovanovich, 1991. – 596 p.
4. Danko-McGhee K. The aesthetic responses of babies: Paintings that captivate their interest / K. Danko-McGhee et al. // New Zealand Research in Early Childhood Education. – 2011. – Vol. 14. – P. 95.
5. Epstein A.S. Thinking about Art: Encouraging Art Appreciation in Early Childhood Settings // Young Children. – 2001. – Vol. 56, N 3 (May). – P. 38-43
6. Khamidovna M.N. Methodology for teaching the image of a portrait of preschool children // Academic research in educational sciences. – 2020. – N 4. – P. 905-912. – Электронная копия доступна в науч. электрон. б-ке Киберленинка. URL: https://cyberleninka.ru/article/n/methodology-for-teaching-the-image-of-a-portrait-of-preschool-children (дата обращения: 23.03.2021).
7. Massey Kelly J. Art at the Heart: Creating a Meaningful Art Curriculum for Young Children // Young Children. – 2017. – Vol. 72, N 5. – P. 8-13.
8. Shaffer S. Opening the Doors: Engaging Young Children in the Art Museum // Art Education. – 2011. – Vol. 64, N 6 (November). – P. 40-46.
9. Sotiropoulou-Zormpala M. Aesthetic teaching: An Approach to Language Arts in Early Childhood Curriculum // Art Education. – 2012. – Vol. 65, N 1. – P. 6-10.
10. Steinberg D. Preschool children's sensitivity to artistic style in paintings / Steinberg D., DeLoache J. S. // Visual Arts Research. – 1986. – Vol. 12, N 1. – P. 1-10.