Просмотр запроса №27246
Вопрос
.
Здравствуйте! подскажите, пожалуйста, источники на английском языке по лексической семантике русского языка. Желательно, чтобы это были монографии 2013-2015 годов издания. спасибо.
Ответ
[2015-09-16 13:04:29] :
Здравствуйте. Предлагаем Вам следующие публикации (источники – БД ОCLC, Google Scholar):
1. Bermel N. Context and the Lexicon in the Development of Russian Aspect / Neil Bermel. – Oakland, CA : University of California Press, 1997. – 483 p. ; The same [Electronic resource]. – URL: (открыть ссылку) (15.09.2015).
2. Eriksen P.K. On the semantics of the Russian copular verb "byt"́ / Pål Kristian Eriksen. – Oslo : Universitetet i Oslo, Slavisk-baltisk avdeling, 2000. – 130 p.
3. Israeli A. Semantics and Pragmatics of the "Reflexive" Verbs in Russian / Alina Israeli. – München : Verlag O. Sagner, 1997. – 226 p.
4. Kagan О. Semantics of Genitive Objects in Russian: A Study of Genitive of Negation and Intensional Genitive Case / Olga Kagan. – New York : Springer Science & Business Media, 2012. – 186 p. ; The same [Electronic resource]. – URL: http://books.google.ru/books?id=BJ_ZP9-yTZsC&printsec=frontcover&dq=semantics+russian+language&hl=en&sa=X&redir_esc=y#v=onepage&q=semantics%20russian%20language&f=false (15.09.2015).
5. Karpova O. Essays on Lexicon, Lexicography, Terminography in Russian, American and Other Cultures / Olga Karpova, Faina Kartashkova. – Newcastle : Cambridge Scholars Publishing, 2009. – 265 p. ; The same [Electronic resource]. – URL: http://books.google.ru/books?id=s6cYBwAAQBAJ&pg=PA84&dq=lexicon+russian+language&hl=en&sa=X&redir_esc=y#v=onepage&q=lexicon%20russian%20language&f=false (15.09.2015).
6. Soschen A. On Subjects and Predicates in Russian: Syntax/ Semantics Interface / Alona Soschen. – Boca Raton, FL : Universal Publishers, 2003. – 277 p.
7. Volek B. Emotive Signs in Language and Semantic Functioning of Derived Nouns in Russian / Bronislava Volek. – Amsterdam : John Benjamins Publishing, 1987. – 270 p. ; The same [Electronic resource]. – URL: (открыть ссылку) (15.09.2015).