Просмотр запроса №24127
Вопрос
.
Добрый день. Необходима литература по изучению категории "права ребенка" в психологии, но только зарубежные источники. Не могли бы вы помочь с поиском?
Ответ
[2014-06-18 14:09:58] :
Здравствуйте. Предлагаем Вам следующую литературу (источники – ЭК РНБ, ПС Cигла):
1. Ait Zai N. Convention des droits de l'enfant // Rev. alg. des sciences jur., econ. et polit. – Alger, 1993. – Vol. 31, N 1. – P. 31-41.
2. Cohen P. United Nations Convention on the rights of the child introductory note // Rev. / Intern. commiss.of jurists. – Geneva, 1990. – N 44. – P. 36-41.
3. De los menores a los ninos... una larga trayectoria / Inst. de derecho privado. – Caracas
: Univ. central de Venezuela. Fac. de ciencias jur. y polit., 1999. – XI, 467 с.
4. Dokumentation "UN-Konvention uber die Rechte des Kindes" / Symp. der Gemeinschaftsaktion "Schleswig-Holstein – Land fur Kinder", durchgefuhrt in Kiel am 23. Nov. 1989 ; [red.: Rainer Wiebusch]. – Munchen : Dt. Kinderhilfswerk, 1990. – 118 c.
5. Ennew J. Indicators for children's rights: progress report on a project // Intern. j. of children's rights. – Dordrecht etc., 1996. – Vol. 4, N 3. – P. 213-236.
6. Finger P. Das Ubereinkommen uber die Rechte des Kindes (UN-Kinderrechtskonvention) und sein Einflus auf das deutsche Kindschafts- und Familienrecht // Jur. Rundschau. – B., 1992. – H. 5. – S. 175-182.
7. Hart S.N. National children's right coalitions : Essential to implementation of the U.N. Convention on the rights of the child // Intern. j. of children's rights. – Dordrecht etc., 1995. – Vol. 3, N 2. – P. 275-280.
8. Lawrence-Kapski R. Legal rights of the child: the United States and the United Nations Convention on the Rights of the Child // Intern. j. of children's rights. – Dordrecht etc., 1996. – Vol. 4, N 1. – P. 19-44.
9. Les Droits de l'homme et de l'enfant face a la mondialisation : [Actes du Colloque, organise le 15 juin 1999 au] Min. de l'economie, des finances et de l'industrie. – Paris : Ed. de Bercy, 2000. -
195 с.
10. Menne N. Die Rechtsbeziehung zwischen Vater und Kind : Eine vergl. Studie zum dt., osterr., fr. u. engl. Recht : Inaug.-Diss. / N. Menne. – Bonn : S.n., 1995. – [2], XLII, 279 c.
11. Mower A.G.jr. The convention on the rights of the child : Intern. law support for children. – Westport (Conn.) ; L. : Greenwood press, 1997. – XI, 185 p.
12. O'Donnell C.R. The right to family environment in Pacific Island cultures // Intern. j. of children's rights. – Dordrecht etc., 1995. – Vol. 3, N 1. – P. 87-99.
13. Revisiting children's rights : 10 years of the UN Convention on the rights of the child / ed. By Deirdre Fottrell. – The Hague etc. : Kluwer lawintern., cop. 2000. – X, 196 с.
195 с.